Tom Kofoed-Frederiksen, IT arkitekt
MANGE ÅRS ERFARING
MED RÅDGIVNING OG
IT-SIKKERHED
For at beskytte din virksomhed er der nødt til at være en rød tråd mellem jeres strategi, metoder, valgte softwareløsninger og værktøjskassen.
Vi har erfaringen og ekspertisen, så vi kan hjælpe dig med vurdere din nuværende sikkerhedsstrategi, identificere sårbarheder og risici og udvikle en plan, der er skræddersyet til din organisations specifikke behov.
Uanset om det er det store overblik I har brug for rådgivning til – eller elementer der skal passes ind, så er vi klar til at hjælpe jer et skridt nærmere målet.
Kontakt os
It-sikkerhed
Beskyt både dine data og din nattesøvn. Vi tager os tid til at forstå jeres behov, bekymringer og mål – og vil, i tæt samarbejde med jer, arbejde for at skræddersy den sikreste løsning.
Hos Opiniosec arbejder vi med It-sikkerhed, så det giver mening for dig.
Cyber-sikkerhed
Vi rådgiver også om cyber-sikkerhed og kan udover rådgivning i dette tilbyde en række softwareløsninger, som vi mener er de bedste på markedet pt.
Firewall-arkitektur (FA):
FA er den traditionelle tilgang til netværkssikkerhed, Typisk at placeres en firewall mellem det interne netværk og det eksterne netværk for at overvåge og kontrollere indgående og udgående trafik. Firewalls analyserer netværkstrafik baseret på protokoller, IP-adresser, portnumre og andre kriterier for at tillade eller blokere trafik.
Fordele ved FA:
1. FA er relativt let at implementere og administrere.
2. FA er generelt billigere sammenlignet med andre sikkerhedsløsninger.
3. FA giver mulighed for netværkssegmentering.
4. FA har været i brug i lang tid og er en velkendt sikkerhedsforanstaltning.
Ulemper ved FA:
1. FA er primært designet til at beskytte mod eksterne trusler.
2. Perimeter-fokuseret tilgang.
3. FA kræver manuelle opdateringer af konfigurationerne hvilket gør det sværere at tilpasse sig dynamiske miljøer og nye trusler.
Zero Trust Architecture (ZTA):
ZTA er en moderne tilgang til cybersikkerhed, der som standard ikke antager nogen tillid, uanset om brugeren eller enheden er inden for eller uden for netværkets perimeter. Den fokuserer på streng identitetsbekræftelse og adgangskontrol for at sikre, at kun autoriserede brugere og enheder kan få adgang til ressourcer.
Fordele ved ZTA:
1. ZTA giver et højere sikkerhedsniveau ved løbende at verificere brugerens identitet og overvåge adgangen til ressourcer.
2. Organisationer har mulighed for at definere finmaskede adgangspolitikker baseret på brugeridentitet, enhedstilstand, placering og andre parametre.
3. ZTA følger princippet om mindst mulige privilegium, og giver kun brugere de nødvendige adgangsrettigheder til at udføre deres opgaver.
4. ZTA kan tilpasse sig dynamiske miljøer og imødekomme den stigende kompleksitet i moderne netværk.
Ulemper ved ZTA:
1. Implementering af ZTA kræver omhyggelig planlægning, koordinering og integration med eksisterende systemer og processer.
2. Strenge adgangskontroller og yderligere verifikationstrin kan genere brugerne og potentielt påvirke produktiviteten.
3. Implementering af ZTA kan kræve investeringer i nye teknologier